Nieuws

Ze zijn er weer de nieuwe aardappelen:

De Opperdoezer Ronde, Kas Dore, Spaanse Dore, Malta aardappelen en Galantinakriel. 

(22-04-2016)

Opperdoezer Ronde

Kas Dore

Malta 

Verse asperges rechtstreeks van de teler

Vanaf maandag 4 april te bestellen. Heerlijke dag verse asperges te verkrijgen bij Apotheker AGF, die rechtstreeks van de asperge teler Frank Doornbosch komen. 

 

Informatie:

De asperge is een bijzondere plant, die behoort tot de familie der lelieachtigen. De asperge zoals wij die kennen is eigenlijk de stengel van de plant, die wit blijft zolang zij niet aan daglicht wordt blootgesteld. Daarom groeien ze ook in 'bedden'. Zodra de kopjes van de asperges even boven het bed uitsteken, gaan ze violet verkleuren. Dit doet echter totaal geen afbreuk aan de smaak en kwaliteit. Het is een 8-jarige teelt, waarvan de oogst fasegewijs moet worden opgebouwd.

 

Ook kunnen ze eventueel geschild en verpakt worden, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeftHet aspergeseizoen duurt in principe kort, maar door de "vloerverwarming" wordt deze periode met ongeveer 5 tot 6 weken vervroegd. Eind april gaat de "koude grond" met de productie verder tot en met 24 juni (St. Jan).

 

Na de 24e juni wordt er niet meer gestoken; de aspergeplanten moeten dan 'doorgroeien' om weer nieuwe krachten te verzamelen voor het volgend jaar.

 

( Bron: http://www.asperges-doornbosch.nl/ )

(04-04-2016)